Vlaggendeken

Eind vorig jaar kreeg ik een berichtje via deze website van een onbekende. Of ik eventueel een deken kon en wilde haken in de vorm van een vlag. Specifiek ging het om de vlag van Sabah (provincie in Borneo Maleisië). Dat was een uitdaging die ik graag wilde aangaan. Bovendien was het mijn eerste opdracht van een onbekende.

De juiste offerte

Het begin was best lastig. Hoe geef je een kloppende offerte af bij een nieuw product? Met bestaande wol heb ik samples gemaakt, steken geteld en heel veel gerekend. De kleuren van de vlag waren erg specifiek. Al snel merkte ik bij het zoeken naar de juiste haakgarens dat dit een beperking oplegde. Waar ik liever een meer bulky garen had willen hebben, waren die niet in de juiste kleuren beschikbaar. Via Wolplein ben ik uiteindelijk uitgekomen op Yarn and Colors Fabulous, een mooi kwalitatief hoog garen in een katoenmix met een beetje acryl. Bij de materiaalkosten heb ik 20 euro opgeteld, dat leek me netjes voor een eerste keer.

Aan de slag

Zodra de wol in huis kwam, ben ik gestart. Het zat me al snel niet lekker, de wol ging er te snel doorheen. Meteen ben ik gaan herberekenen met het nieuwe garen. Met deze bollen kwam ik niet eens op de helft! Meteen heb ik bijbesteld, bang voor een nieuwe lading met kleurverschil. Dat drama werd me gelukkig bespaard. Maar ik zat ruim 40 euro boven mijn offerte. Gelukkig vind ik haken leuk en had ik anders ook geld uitgegeven aan wol. Ik heb daarom besloten de extra kisten niet door te berekenen. Eigen schuld dacht ik. Bovendien is het een wijze les geweest op deze manier.

Rommelig en kloppend?

De uiteindelijke afronding heeft veel langer geduurd dan gepland. Je vergist je al snel in de tijd die dit soort projecten innemen. Dat ik daarnaast tegelijkertijd een nieuwe baan startte, hielp niet mee om de tijd en energie te vinden. Het haken van de berg heb ik zeker 6 keer uitgehaal en overnieuw gedaan. Daarbij was de afweging: Ga ik voor een volledig kloppende bergtop met rommelige steken, of ga ik voor een nette afwerking in dezelfde steek. Ik heb ja veel proberen toch voor het laatste gekozen.

De vlaggendeken is op de post. Ik hoop enorm dat de ontvanger hier blij mee is. Ik heb me enorm vermaakt, een nieuwe wol keren kennen en vooral heel veel geleerd. Op naar de volgende!

Advertentie

Gepubliceerd door Zess

Met haken heb ik mijn nieuwe passie ontdekt. Er gaat geen week voorbij dat ik niet druk aan de haak ben. Ik haak graag in opdracht voor andere mensen en leer steeds meer bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: